Weblog Bemio webdevelopment.

Van Joomla en Wordpress naar zelf leren programmeren.

Bert
2018-04-16

Van Joomla en Wordpress naar zelf leren programmeren.

Aangestoken door het enthousiasme van een klant ben ik me gaan verdiepen in het bouwen van websites.

Ik kocht een paar boeken over html (de code waarin websites zijn geschreven) en begon wat te oefenen.
In die tijd waren websites niet dynamisch zoals nu, dus met een beetje kennis was het al mogelijk om een eenvoudige website te maken.

Mijn eerste project was een website voor de Lada Club Nederland.
Omdat de inhoud van die website regelmatig moest worden geüpdate moest ik meer kennis hebben. 

Joomla!

Ik ging experimenteren met Joomla, een veel gebruikt systeem met een CMS, een systeem om websites dynamisch te maken en eenvoudig de content (teksten en afbeeldingen) te kunnen bewerken.
Ik heb daarna een paar projecten gemaakt met behulp van Joomla zoals een webshop en een website voor een basisschool. Maar de gebruikers waren over het algemeen niet echt tevreden over Joomla, het onderhouden van de website vonden ze gecompliceerd.
Joomla stond nog in de kinderschoenen, er zaten doorlopend veel veiligheidsleks in en dat zorgde ervoor dat in korte tijd de ene na de andere versie werd uitgebracht. Uiteindelijk moest je betaande websites opnieuw op gaan bouwen omdat upgraden niet meer mogelijk was. Voor mij was de lol er wat Joomla betreft af.

Ik ben wat gaan testen met andere programma's zoals Drupal en Wordpress maar echt enthousiast kon ik er niet van worden.

Wordpress
Het werd tijd om een systeem te gaan bedenken dat wel gebruiksvriendelijk is en precies dat heeft wat de klant wil, niets meer en niets minder. Gebruiksgemak stond daarbij voorop.

Programmeren leren.

Allereerst moest ik leren om te programmeren in PHP.
PHP is de taal waarin computerprogramma's zijn geschreven die op hun gegevens uit een database andere sofware zorgde er dan weer voor dat die informatie verwerkt kon worden in een website.
Leren uit boeken deed ik niet meer want tegen de tijd dat ik een boek had gelezen was de techniek weer verouderd en kon ik weer opnieuw beginnen.
Verschillende kanalen op Youtube van goede programmeurs die hun kennis delen brachten uitkomst.

Het lastig van programmeren vind ik het rechtlijnige denken.
Een computer werkt met enen en nullen (waar of onwaar, aan of uit) van vraag naar antwoord in een rechte lijn. Als die lijn er niet is werkt het programma niet. Een mens is veel flexibeler in zo'n situatie en bedenkt een oplossing, een computerprogramma niet; het werkt of het werkt niet. Een oplossing voor een mogelijk probleem moet je als programmeur zelf inbouwen in het programma.

Dankzij veel en lang studeren en programmeren heb ik die kennis nu ook grotendeels. Ik ben er nog lang niet, er is nog zoveel te leren, maar met wat ik nu weet kan ik goed werken.

Codeigniter

Na lang zoeken heb ik nu eidenlijke de software gevonden waar ik mee kan werken. Codeigniter van Ellislab.
codeigniter

Meer over Codeigniter lees je hier op dit weblog.

De volgde stap.

Op 4 april 2017 was het tijd voor de volgende stap, mijn bedrijf Bemio kon worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Zwolle.Terug naar het overzicht


Bert Emmens. Eigenaar Bemio

Bert Emmmens

Eigenaar van Bemio
Webontwikkelaar
Softwareontwikkelaar
Beeldmerk Bemio

Fivel 74 8032 MV Zwolle

06 27860353

info(at)bemio.nl

www.bemio.nl

Maan- t/m vrijdag:

09.00 tot 21.00 uur

KvK: 68476426

BTW: 105602681B01

Nieuwste blog

Om een website beter vindbaar te maken zijn verschillende programma's ontwikkeld.
Een ervan is Yoast. Yoast…


Lees meer...